Kilvoitelkaa keskenänne

Opiskeluaikana löysimme luokkakavereiden kanssa raamattukoulun kirjastosta omakustanteena julkaistun selitysteoksen. Kirjoittaja oli vahvasti sitä mieltä, että uhkapeli on raamatullinen asia. Hänellä oli jopa hyvä perustelu. Paavali näet käskee meidän kilvoitella keskenämme. Paavali siis puhuu peleistä ja uhkapeleistä.

Selitys oli hurja ja kirvoitti monet naurut. Mutta loppujen lopuksi sama jännien tulkintojen vaara on jokaisella. Kaikkeen kommunikaatioon – kirjalliseen, kuvalliseen, puhuttuun – liittyy tulkinta. Suodatamme kaiken aistimamme omien kokemustemme kautta ja tulkitsemme niitä välillä huomaamattammekin. Siksi olisi hyvä pyrkiä kuuntelemaan ja ymmärtämään. Se auttaa.

Artikkeli on aikaisemmin julkaistu Rauhan Sanomia/Nya Budbäraren -lehden numerossa 1/17.

Jaa tämä:
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *