Uuden vuoden lupaus

Metodistikirkon kansainvälisessä kampanjassa haastetaan näkemään kirkko uudella tavalla. Eräässä kampanjan esittelyvideossa kysytään, että mitä jos kirkko-sana olisikin verbi, mitä jos kirkko olisi vähemmän sunnuntaita ja enemmän muita päiviä, mitä jos kirkko ei olisikaan yksi rakennus, vaan kirkon ovi olisi meidän jokaisen kodin ovi.

Tällaiset kysymykset sopivat erityisen hyvin joulunaikaan, jolloin juhlimme Jeesuksen syntymää. Nämä kysymykset herättävät pohtimaan, mitä varten Jeesus maailmaamme loppujen lopuksi tuli ja mitä me seurakuntana täällä teemme.

Apostolien teot on jatko-osa Luukkaan evankeliumille. Minua on aina kiehtonut kirjan alku: ”Edellisessä kertomuksessani kirjoitin, oi Teofilus, kaikesta, mitä Jeesus alkoi tehdä ja opettaa” (Ap.t. 1:1, vuoden 1938 käännös). Jeesuksen syntymä maailmaan oli alku. Me kirkkona olemme tuossa hetkessä alkaneen tapahtuman jatkajia. Tai tarkemmin sanottuna, me kirkkona olemme Jeesuksen käyttämä välikappale tuossa aloittamassaan työssä.

Kirkko sinällään ei tietenkään ole mikään itseisarvo. Emme ylläpidä kirkkoa vain kirkon vuoksi. Kirkko on olemassa, jotta Jeesuksen antama lähetyskäsky toteutuisi. Siinä mielessä kirkko on olemassa ensisijaisesti maailmaa varten, palvellakseen. Aivan kuten Tampereen metodistiseurakunnan tunnuslauseessakin sanotaan: ”Ihmistä varten”.

Joulu on antamisen aikaa. Uutena vuotena taas annetaan lupauksia. Nämä kaksi voi yhdistää helposti. Anna itsellesi, lähimmäisillesi ja seurakunnallesi lahja ja sitoudu tukemaan seurakuntaasi tulevana vuotena. En tarkoita, että sinun tulisi pyhittää kaikki vapaa-aikasi seurakunnalle ja raataa itsesi väsyksiin ottaessasi osaa erilaisiin palvelutöihin. Polttamalla itsesi loppuun et hyödytä ketään.

Sen sijaan ota tavaksi käydä jumalanpalveluksissa, rukoile seurakuntasi ja sen työn puolesta, tue sitä taloudellisesti. Ehkä jo teetkin joitain näistä tai jopa kaikkia. Ota näiden lisäksi itsellesi jokin, vaikka aivan pienikin, palvelutehtävä seurakunnassa. Kysy pastoriltasi, missä tarvittaisiin apua.

Kuten mainitsin, tekemällä tällaisen sitoumuksen ja pitämällä sen annat lahjan myös itsellesi. Monesti on todettu, että paras tapa kasvaa osaksi ryhmää ja ylläpitää omaa hengellistä elämää on olla aktiivisesti mukana seurakunnan toiminnassa.

Ole mukana siinä työssä, minkä Jeesus aloitti lähes 2000 vuotta sitten.

Julkaistu Rauhan Sanomia -lehdessä 6/2011.

Jaa tämä:
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.