Häviämällä paras

Perjantain tappiossa oli tämän päivän voiton siemen” luki sanoma­lehden urheilu-uutisessa. Yllättä­vän ajankohtainen lausunto, vaikka alunperin taisikin tarkoittaa lentopallo-ottelua.

Raamatussa sanotaan, että Jumala on tehnyt tämän maailman hulluudesta viisautta. Se pätee ainakin pääsiäisen sanomaan, jossa oikeasti tappion ja täydellisen nöyryytyksen kautta saavutettiin voitto.

Varmaan monella meistä on samankaltaisia kokemuksia. Lapsena ollessamme olemme pelanneet jotakin peliä aikuisen kanssa ja voittaneet aina. Myöhemmin olemme saattaneet olla aikuisen asemassa ja antaneet lapsen voittaa.

Jeesuksella oli toinenkin tähän liittyvä ohje. Kun joku lyö sinua poskelle, älä lyö takaisin, vaan käännä hänelle toinenkin poski. Siinä olisi todellinen rauhan siemen. Vaikka vaikeaahan se voisi olla.

Nykypäivänä kun pitää esittää vahvaa ja vastata kovaan kovalla. Ja totta kai meidän kristittyinä tulee puuttua vääryyksiin ja pahaan. Mutta sanotaanhan siellä Raamatussa myös, että älä kosta pahaa pahalla.

Mitenköhän oppisimme edistämään rauhaa maailmassa? Miten oppisimme täyttämään oman elämämme rauhalla?

Luulen, että vastaus siihen löytyy pääsiäisen sanomasta. Jeesus kuoli, jotta meillä olisi rauha. Siinäpä mietittävää vähäksi aikaa.

Julkaistu Rauhan Sanomia – Nya Budbäraren -lehdessä 2/2015.

Jaa tämä:
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *