Ollaanko samarialaisia, jookosta?

Viime aikoina pakolais- ja maahan­muuttajakeskustelu on vellonut monella taholla. On otettu puolia, sekä puolesta että vastaan. On maalailtu uhkakuvia, että kyseessä on muslimien salaliitto kristillisten länsimaiden valtaamiseksi tai rik­kai­den harjoittama hyvinvointi­pakolaisuus.

Asiassa on nähty myös hengel­lisesti monia puolia. Muslimien tulo koetaan uhkana, toisaalta pakolaistulva tuo lähetyskentät naapurustoomme.

Pelko ja mahdollisuus käyvät käsi kädessä. Kumpaankin löytyy sopiva ratkaisu: Jumalalla on suunnitelmat ja kykyä toteuttaa ne. Meidän ei tarvitse pelätä, että muslimit valloittavat kotoi­sen Suomemme tai vievät työpaikat tai kahmivat kaikki sosiaalietuutemme. Vaikka niin kävisi, Jumalan kädessä voimme kokea varjelusta.

Samalla voimme rohkaistua ja nähdä nykytilanteessa jopa Jumalan ohjaavan käden. Saam­me toteuttaa lähetyskäskyä sekä käytännössä toimia laupiaina samarialaisina.

Eikä antauduta pelkojen ja ennakkoluulojen varaan. Vieraista maista tulevat muukalaiset voi­vat olla pelottavia, mutta niin ovat varmasti heistä pelottavia jurottavat suomalaisetkin.

Ja muistetaan, että jokainen on apumme ja myötätuntomme arvoinen. Ollaan kaikki laupiaita samarialaisia, kaikille.

 

Artikkeli on julkaistu aikaisemmin Rauhan Sanomia – Nya Budbäraren -lehdessä 4/15

Jaa tämä:
Share

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *